Rumah > Berita > Kandungan
Kerajang tembaga akhirnya tidak naik!
May 26, 2018


Dengan permintaan akhir pasaran lemah, pelarasan inventori telefon mudah alih Android, telefon bimbit epal untuk menghentikan model yang lebih tua dan mesin baru masih belum menarik barangan permulaan dan faktor negatif yang lain adalah papan litar bercetak kilang prestasi operasi suku kedua secara amnya tidak ideal, ketakutan permintaan hulu juga adalah pembekal CCL yang rendah.


Tahun lepas, harga substrat foil tembaga (CCL) meningkat 70%, dan pada bulan Februari tahun ini, naik 20%, membawa keuntungan pembekal foil tembaga PCB naik.

Penggunaan sepenuhnya pembekal, sejak Februari, harga tembaga antarabangsa secara beransur-ansur menurun, yang menyebabkan kenaikan dalam hampir 1 tahun tembakan kerajang tembaga, kos pengecoran pada bulan Jun dijangka melonggarkan, dan membantu menurunkan substrat foil, kilang papan litar bercetak untuk mengurangkan kos .

Walau bagaimanapun, disebabkan pengembangan telefon pintar, elektronik automotif, pusat data, pelayan, stesen pangkalan dan aplikasi lain, separuh kedua akan menyambut senarai Apple 8, pasar papan IC atau akan menjadi popular.

AOI测试检修机(AOI).jpg