Rumah > Berita > Kandungan
Lembaga Pengarah Bahagian tunggal dan terbilang bermuka papan litar
Jun 23, 2017

Satu Lembaga sebelah sejarah:

Papan litar bercetak muka tunggal adalah awal tahun 1950-an dengan kemunculan transistor, Amerika Syarikat sebagai produk pusat yang dibangunkan, apabila kaedah pengeluaran utama untuk tembaga Kerajang langsung kaedah etching arus perdana. 1953 ~ tahun 1955, Jepun diimport tembaga Kerajang pertama diperbuat daripada kertas Kerajang tembaga fenolik substrat, dan sejumlah besar permohonan di radio. Pada tahun 1956, Jepun litar Lembaga profesional pengeluar, satu Lembaga sebelah manufacturing pencapaian dengan serta-merta pesat teknologi. Dalam bahan, awal untuk fenolik berasaskan kertas tembaga berasaskan Kerajang, tetapi kerana bahan fenolik kemudian penebat elektrik adalah kimpalan rintangan haba yang rendah, miskin, memulas dan faktor-faktor lain, satu demi satu kertas cahaya damar, kaca gentian epoxy resin Pembangunan, semasa penggunaan peralatan elektronik memerlukan satu Lembaga sebelah yang tunggal, hampir menggunakan Lembaga fenolik substrat kertas.

Ciri-ciri sampingan Lembaga tunggal:

Papan tepi tunggal dihidupkan PCB yang paling asas, bahagian-bahagian yang akan tertumpu pada satu bahagian, dengan wayar-wayar akan tertumpu kepada bahagian lain. Kerana dengan wayar-wayar hanya muncul di satu sisi, kita panggil PCB yang dipanggil muka satu jenis ini. Kerana terdapat banyak sekatan ketat Reka bentuk Lembaga muka tunggal (kerana terdapat hanya satu bahagian, pendawaian boleh cross dan mesti berada di sekitar laluan), jadi hanya litar awal menggunakan Lembaga;

Rajah pendawaian sampingan Lembaga tunggal ke rangkaian percetakan (ScreennPrinting), iaitu permukaan tembaga yang dicetak pada pek ejen rintangan, setelah etching dan kemudian untuk ketahanan tanda bercetak pada ketahanan, dan akhirnya tebukan pemprosesan untuk melengkapkan di Bahagian lubang dan bentuk The dalam penambahan, bilangan penghasilan pelbagai produk-produk yang kecil, penggunaan photoresist untuk membentuk pola fotografi

Bermuka (Double-Sided papan) pada kedua-dua belah pendawaian. Tetapi untuk menggunakan kedua-dua pihak daripada wayar, mesti berada di antara kedua-dua belah pihak mempunyai sambungan litar yang sesuai Caixing. "Jambatan" antara litar tersebut dipanggil melalui. Lubang panduan pada PCB, dipenuhi dengan atau disalut dengan logam lubang, ia boleh dihubungkan dengan kedua-dua pihak daripada wayar. Kerana Panel bermuka dua kali sebesar muka single panel, dan kerana kabel boleh berperingkat (boleh dihantar ke sisi lain), ianya lebih sesuai untuk kegunaan di lebih kompleks daripada satu sisi papan litar.

Berikut adalah sama seperti di "

Tegasnya, double panel adalah sebuah Lembaga yang sangat penting di papan PCB, penggunaan Nya yang besar, untuk melihat satu Lembaga Lembaga PCB bukanlah satu panel double juga sangat mudah, saya percaya bahawa rakan-rakan kefahaman mengenai papan sisi yang tunggal adalah benar-benar genggaman double panel th pelanjutan e papan tunggal sampingan, bererti bahawa muka satu talian tersebut sedang tidak cukup untuk pergi ke bahagian belakang, terdapat ciri-ciri Panel bermuka vias adalah penting. Mudah titik garisan bermuka, kedua-dua pihak mempunyai garisan! Adalah seorang yang murah hati: Lembaga bermuka adalah papan double! Beberapa rakan-rakan akan bertanya, sebagai contoh, Lembaga Pengarah bermuka garisan, tetapi hanya satu bahagian daripada bahagian-bahagian elektronik, sebuah Lembaga di hujung double panel atau papan sisi yang tunggal? Jawapannya adalah jelas, Lembaga ini adalah panel yang berganda, tetapi hanya dalam plat dua plat yang dimuatkan pada bahagian-bahagian sahaja.